Op Paaszondag 10 april 1966 werd het door de Deense firma Marcussen & Søn nieuw gebouwde orgel voor de Kloosterkerk in Den Haag in gebruik genomen. Dit jaar bestaat het orgel 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan vinden dit jaar enkele activiteiten plaats.

Op zaterdagavond 9 april zal het eerste jubileumconcert plaatsvinden. Het orgel wordt dan bespeeld door de huidige organist en de oud-organist van de Kloosterkerk, Geerten van de Wetering en Jan Hage. Op het programma staan werken voor orgel solo, maar ook voor orgel vierhandig en voor twee orgels.

Zondag 10 april zal tijdens de dienst aandacht worden besteed aan het jubileum.
In het najaar vindt een tweede jubileumconcert plaats. Tijdens dit concert op zaterdag 19 november zullen orgelwerken van o.a. Bach, Reda (100 jaar geleden geboren) en Reger (100 jaar geleden overleden) klinken. Geerten van de Wetering bespeelt het orgel, het Residentie Kamerkoor o.l.v. Jos Vermunt zal meewerken aan dit concert. Gezamenlijk brengen zij een nieuw werk voor koor en orgel van Daan Manneke ten gehore, wat jl. februari in het Concertgebouw in première is gegaan. Ook zal Laudes Organi van Zoltán Kodály worden uitgevoerd, gecomponeerd in het ‘geboortejaar’ van het orgel, 1966.
Rondom deze twee veelzijdige concerten zal bovendien een kleine tentoonstelling in de kerk te zien zijn, waarin de historie van het Marcussen-orgel in beeld wordt gebracht.

Aanvang beide concerten: 20.15u. Toegang: €10 / €8

Op het programma van 9 april staan o.a. werken van Bach en Reger.

Concerto a due organi – G.B. Lucchinetti
(twee orgels)