Palmpaasstokken retour

Met Palmpasen was het feest! Met de kinderen stonden we stil bij de intocht van Jezus in de stad Jeruzalem. Traditiegetrouw hebben we met elkaar in de Crypt prachtige Palmpaasstokken gemaakt. De kinderen hebben de stokken mee naar huis genomen. We zouden het op prijs stellen als deze houten stokken terug naar de kerk kunnen komen, dan kunnen de kinderen volgend jaar weer genieten van deze activiteit. Sommigen van jullie hebben de stokken al weer mee terug genomen. Je kunt de stokken gewoon meebrengen naar de kerk en aan de leiding van de LKD geven. Dankjulliewel!

De voorbeeld Palmpaasstok, die we ter inspiratie konden gebruiken bij het maken van de eigen stok.

Op Witte Donderdag verzamelden we met de tieners vroeg bij de Kloosterkerk. Nadat we aldaar de inwendige mens verzorgd hadden, konden wij de reis naar de Bijlmer beginnen. Na een klein uur arriveerden we in Amsterdam. We konden, na enig vergelijken, een plek bemachtigen vanwaar we the Passion goed konden zien en volgen. Van dichtbij hebben we ons laten inspireren door de vertolking, die van het lijdensverhaal werd gegeven door een bewogen Noraly Beyer, een liefdevolle Glennis Grace als Maria en Tommy Christiaan, die ons hoog vanaf de ArenA toezong. De terugreis naar Den Haag was eigenlijk te kort om alle indrukken uit te wisselen. Gelukkig hadden we een app-groep, waarin we de dagen erna nog de nodige ervaringen hebben met elkaar hebben gedeeld.

Een deel van onze groep staat voor het podium, waarop the Passion zich afspeelde.

Terugblik op Pasen en Vooruitblik LKD

Op Paasochtend was het een volle bedoening in de Crypt. De oudste crèche kinderen, de LKD-kinderen en de tieners van de Jeugdkapel hadden gezamenlijk een Paasviering. Onder het genot van de nodige paaseitjes stonden we stil bij wat het nieuwe leven voor ons betekent.

In de periode na Pasen denken we bij de kinderdiensten na over het leven na Pasen. Hoe doe je dat eigenlijk? Leven? De profeten helpen ons hier bijvoorbeeld bij. Ook de nieuwe Godly Play-verhalen die we hebben, helpen ons hier bij.

Mini kerkdienst eind mei

Ook heel kleine kinderen hebben al een antenne voor het heilige. Daarom laten we hen af en toe iets van een kerkdienst meemaken. Deze mini kerkdiensten worden gehouden vóór een cantatedienst. Er wordt een kaars aangestoken, er wordt gebeden, gezongen en een bijbelverhaal verteld met een vertaling erbij naar het heden.

Voor kinderen van 0 – 6 jaar is er op zondag 27 mei om 09.30 in de Ministeriekamer (voorafgaand aan de oppasdienst) de eerstvolgende mini kerkdienst. Hun ouders, grootouders én vriendjes en vriendinnetjes zijn daarbij zeker óók welkom. Dit keer is het thema: Pinksteren! De mini kerkdienst duurt ongeveer een half uur en hij wordt afgesloten met wat lekkers. Aansluitend kan de eredienst worden bijgewoond door volwassenen. Voor de kinderen is er dan oppasdienst of een kinderdienst.

Mocht u niet weten waar het is in de kerk, vraag het dan bij binnenkomst. Er staan mensen bij de ingang om u de weg te wijzen.

Collectedoel Kinderdiensten

Ojee, geen kleingeld! Ach, vergeten geld mee te geven aan de kinderen. Oeps, daar rolt het collectegeld tussen de kerkbanken door… Herkent u dit? Het overkomt veel ouders, al tientallen jaren. In deze tijd hebben we steeds minder ‘cash’ geld bij ons. Misschien is de ‘Kinderdienstcollecte’ niet meer van deze tijd?

Maar we sparen voor een prachtig doel: de Kinderwinkel! Dit is een missionair diaconaal buurthuis in Moerwijk. Alle kinderen en tieners (2 t/m 16 jaar) uit de buurt zijn hier welkom. De kinderwinkel is een veilige en gezellige plek, waar kinderen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten.

De Kinderwinkel bestaat al meer dan tien jaar. Het is een project van STEK (Stad en Kerk), de Marcus kerk en de Protestantse Diaconie Den Haag. Er worden daar veel activiteiten voor kinderen en tieners georganiseerd. Iedere derde zaterdag van de maand is er ‘Godly Play’, een manier van werken met kinderen die wij in de Kloosterkerk ook beoefenen.

Zo’n prachtige Godly Play ruimte als wij in de Kloosterkerk hebben, gunnen we de kinderen in Moerwijk ook. Daarom sparen wij voor de Kinderwinkel! Doet u mee? Dat kan door collectegeld mee te geven aan uw kind als het naar de nevendienst gaat… Mocht dat niet lukken, dan kunt u altijd na de dienst even ‘achter de witte muur’ komen. Er liggen folders van de Kinderwinkel. De site van de Kinderwinkel is: http://www.kinderwinkeldenhaag.nl/

Namens de kinderdiensten, Inge van Rijn

Social Media

Het Jeugdwerk van de Kloosterkerk is ook op social media te vinden. Via Facebook en Instagram laten we zien wat er zoal gebeurt of staat te gebeuren. Wilt u ook op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Volg ons! Op Facebook zijn we te vinden onder de naam: ‘Jeugdwerk Kloosterkerk’. En op Instagram onder de naam: ‘kloosterkerkjeugd’.

Mede namens Gilbert en Marchien,

Peter van der Beek